+32 498 31 70 44 cindy@zyn.be

Over mij

Mijn naam is Cindy Moris (1977). Samen met mijn partner en ons dochtertje van 6 woon ik in Molenbeersel; een landelijk en rustig grensdorpje. In het weekend breidt ons gezin verder uit met de drie andere dochters (14, 18 en 19 jaar) van mijn partner. Ik hou van lange wandelingen in de natuur, van yoga, van wilde kruiden plukken en paddenstoelen zoeken, …

Werkstijl

Het werkwoord ‘ontmoeten’ geeft voor mij sterk weer hoe ik in relatie met anderen probeer te staan. Op een ongedwongen manier en met een open houding luister ik naar de verhalen die mensen met me willen delen. Deze verhalen gaan natuurlijk vaak over moeilijkheden en worstelingen, maar er zitten ook altijd elementen in van kracht en vertrouwen. Het zijn deze elementen waar ik naar op zoek ga om ruimte te maken voor wat nog niet gezegd is. Op die manier wil ik graag bijdragen aan het herontdekken van mogelijkheden en het samen creëren van nieuwe verhalen.

Werkervaring

Sinds 2017 werk ik fulltime voor Praktijk ZYN. Van tevoren werkte ik als  systeemtherapeute en behandelcoördinator binnen de jeugd GGZ in Nederland en in België als systeemtherapeut en ambulante (context)begeleidster met mensen en gezinnen die in complexe probleemsituaties leven (bijzondere jeugdzorg en algemeen welzijnswerk).

Diploma’s:

  • Systemische psychotherapie (2009 – 2013), CST Gent. Erkend systeemtherapeute in België (B.V.R.G.S.) en Nederland (N.V.R.G.).
  • Orthopedagogie (2004 – 2007), Hasselt.
  • Ergotherapie (2000 – 2004), Hasselt. Erkend ergotherapeute

Bijkomende opleidingen:

  • EFT: Emotionally Focused Therapie, EFT-Belgium (Lieven Migerode en Karin Wagenaar), (2019)
  • Yoga docentenopleiding, YOL Sittard, (2016 – 2018)
  • Postgraduaat oplossingsgericht werken en hulpverlenen. UCLL Diepenbeek, 2016
  • Figuring futures – reframing challenges; het gebruik van duplo en andere materialen in de hulpverlening, De Context – Zolder, 2015
  • Begeleidingstraject Hooggevoeligheid, Eszenzz Centre, Amsterdam, 2010
  • Training oplossingsgerichte en narratieve toepassingen – Bruno Hillewaere, 2009
  • Voetreflexologie en therapeutische voetreflexologie, Wellness Academie Hasselt, 2008

Om de kwaliteit van mijn werk te garanderen ben ik aangesloten bij een intervisiegroep, bestaande uit collega-systeemtherapeuten. Daarnaast blijf ik in supervisie en volg ik vormingen en bijscholingen om de kwaliteit van mijn werk voortdurend aan te scherpen.
Ik ben erkend door de BVRGS (Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie en Systemische counseling) en door de NVRG (Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie).