+32 498 31 70 44 cindy@zyn.be

Relaxatie- en aandachtsbeoefening

Systeemtherapie is van oorsprong een verbale therapie; – we praten vooral. Door dat samen praten, kun je nieuwe inzichten opdoen. En dat is belangrijk. Maar inzicht is niet alles. Het gaat vooral over nieuwe ervaringen. Ervaring opdoen in samen op een rustige manier onderzoeken, zonder oordeel etc…  Samen met een derde partij nadenken over vragen die je misschien nog nooit gesteld zijn, …

Dat zijn vaak vragen waar je niet meteen een antwoord op hebt. Omdat je daarvoor echt bij jezelf ten rade moet gaan. En…dat is vaak onbekend gebied. Je hebt er je lijf voor te voelen. We zijn vaak zo met de buitenwereld bezig, met verwachtingen van je partner, van je baas, met wat de kinderen van je nodig hebben of je ouders, … Dat er vaak weinig ruimte is of komt om te ervaren hoe iets voor jou is. We kunnen niet enkel de communicatie met de ander proberen te verbeteren, zonder ook de communicatie met jezelf, met hoe iets voor jou is, met jouw eigen lichaam. Vandaar dat Praktijk ZYN de verbale aanpak graag verbindt met oefeningen in het tot rust brengen van de geest en het (leren) richten van de aandacht.

Relaxatie en aandacht:

Yoga en mindfulness zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Niet vreemd, omdat we met z’n allen zo’n nood hebben aan ontspanning, focus, rust.

Bij Praktijk ZYN combineren we het ‘samen spreken en onderzoeken’ van de psychotherapie, met een ervaringsgericht aanbod in de vorm van yoga,  meditatie en mindfulness.

Wekelijkse yogalessen in groep; een mooie manier om je te oefenen in met de aandacht bij jezelf blijven. Individuele yoga om net wat gerichter aan de slag te kunnen gaan met wat jij tegenkomt.
En voetreflexologie om instant relaxatie te verbinden met aandachtsbeoefening. Voetreflexologie leidt je met je aandacht meteen naar je voeten. Moeilijkheden zijn daardoor natuurlijk niet meteen opgelost, maar het levert je wel een kalmere geest. En soms is dat al voldoende; een moment van stilte en ontspanning. Andere keren kan het net dat zetje geven dat je helpt om verder een proces aan te gaan.

Naast dit therapeutische aanbod, worden er oook geregeld workshops en trainingen georganiseerd op vlak van zelfzorg, mindfulness, (verbindende) communicatie en meditatie.