+32 498 31 70 44 cindy@zyn.be

Relaxatie- en aandachtsbeoefening

Systeemtherapie is van oorsprong een verbale therapie; – we praten vooral. Door dat samen praten, kun je nieuwe inzichten opdoen. Dat is belangrijk natuurlijk. Maar inzicht is niet alles. Nieuwe ervaringen zijn minstens zo belangrijk. De ervaring van samen op een rustige manier onderzoeken, zonder oordeel etc…  Samen met een derde partij nadenken over vragen die je misschien nog nooit gesteld zijn, …

Dat zijn vaak vragen waar je niet meteen een antwoord op hebt. Omdat je daarvoor echt bij jezelf ten rade moet gaan. En…dat is vaak onbekend gebied. Je hebt er je lijf voor te voelen.

We zijn vaak zo met de buitenwereld bezig, met verwachtingen van je partner, van je baas, met wat de kinderen van je nodig hebben of je ouders, … Dat er vaak weinig ruimte is of komt om te ervaren hoe iets voor jou is.

We kunnen niet enkel de communicatie met de ander proberen te verbeteren, zonder ook de communicatie met jezelf, met hoe iets voor jou is, met jouw eigen lichaam. Vandaar dat Praktijk ZYN de verbale aanpak graag verbindt met oefeningen in het tot rust brengen van de geest en het (leren) richten van de aandacht.

Relaxatie en aandacht:

Yoga en mindfulness zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Niet vreemd, omdat we met z’n allen zo’n nood hebben aan ontspanning, focus, rust.

Bij Praktijk ZYN combineren we het ‘samen spreken en onderzoeken’ van de psychotherapie, met een ervaringsgericht aanbod in de vorm van yoga,  meditatie en mindfulness.

Naast dit therapeutische aanbod, worden er ook geregeld workshops en trainingen georganiseerd op vlak van zelfzorg, mindfulness, (verbindende) communicatie en meditatie.