+32 498 31 70 44 cindy@zyn.be

de wandeling

Hippocrates wist het ons meer dan 2000 jaar geleden al te vertellen: ‘Wandelen is het beste medicijn!’

Voor ‘de wandeling’ verlaten we dan ook de praktijkruimte en stappen we de gezonde buitenlucht in. We ontmoeten elkaar aan de bosrand om van daaruit op weg te gaan.

Het unieke van deze vorm van coachen/gesprekstherapie is dat je naast elkaar loopt en elkaar daardoor niet hoeft aan te kijken. Dit biedt als voordeel dat je gemakkelijker tot jezelf komt; het is eenvoudiger om te verstillen en de omgeving en de beweging zijn werk te laten doen.
Bovendien reikt de natuurlijke omgeving zoveel elementen aan die bijdragen aan een sterke verankering van ervaringen en ideeën.

Een specifieke vorm van wandelcoaching is shinrin-yoku; vrij vertaald als ‘bosbaden’. De rust staat hierbij centraal. Er worden geen doelen gesteld; alles wat telt is dat je aanwezig bent in de ervaring.

Shinrin yoku is te vergelijken met mindfulness in de natuur en combineert een verfrissende boswandeling met rustige aandachts- en ademhalingsoefeningen. Shinrin yoku is zowel individueel te boeken, als voor een kleine groep mensen. Voor meer info hierover, neem graag even contact met me op.
In 2018 staan er weer enkele stiltewandelingen/aandachtswandelingen in groep op de agenda.