+32 498 31 70 44 cindy@zyn.be

Voetreflexologie

Traditionele voetreflexologie werkt door middel van het uitoefenen van druk op specifieke plaatsen op de voeten; de zogenaamde reflexzones. Hierdoor wordt de bloedsomloop gestimuleerd, krijgt het zelfgenezend vermogen van het lichaam extra impulsen en worden er endorfines aangemaakt. Lichaam en geest worden aangespoord om beter samen te werken. Voetreflexologie dus als een vorm van relatietherapie voor lichaam en geest.

Bij ZYN gebeurt voetreflexologie zoveel mogelijk in stilte. Op die manier mag je geest even tot rust komen en kan de volledige aandacht naar de voeten gaan. Zo kan de ontspanning zijn werk doen.

Daarnaast combineer ik deze lichaamsgerichte vorm van systeemtherapie graag met ademhalingsoefeningen en elementen uit mindfulness, waardoor er naast ontspanning, een gerichte alertheid gestimuleerd wordt.

Mensen met klachten van spanning, vermoeidheid en stress vinden hier baat bij en stappen een klein beetje verlicht naar buiten. Heel wat mensen ervaren dit ook als een prettige aanvulling of ondersteuning bij het veranderingsproces waarin ze zitten.

Voetreflexologie is weldadig bij:
spanningsklachten
oververmoeidheid en stressgebonden klachten
slaapstoornissen
hoofdpijn
maag- en darmproblemen
pijnklachten
doorbloedingsproblemen

Draag best een comfortabele broek die tot boven de knieën geschoven kan worden; zowel voeten als onderbenen worden namelijk behandeld.