+32 498 31 70 44 cindy@zyn.be

Relatietherapie

Relatietherapie in Kinrooi (bij Maaseik, Bree, Weert)

Elke relatie kent de nodige uitdagingen en broze momenten; dat hoort erbij. Jij en je partner komen er op eigen kracht of met een beetje hulp van vrienden of familie doorheen. Toch wachten jullie best niet te lang om voor relatietherapie te kiezen. Vaak zijn enkele gesprekken al voldoende om  terug beweging te krijgen in de situatie waar in jullie vastlopen. 

Voorbeelden waarmee koppels zich aanmelden:

  • We hebben allebei al een scheiding achter de rug en dat willen we deze keer voorkomen. We willen beter met elkaar leren praten.
  • Sinds we kinderen hebben, is onze relatie heel erg veranderd. Het gaat niet meer goed tussen ons; hier willen we graag iets aan doen.
  • Sinds onze kinderen de deur uit zijn, gaat het ineens erg moeilijk tussen ons; hier willen we verandering in brengen.
  • Ons samengesteld gezin stelt ons voor zoveel uitdagingen, dat onze relatie er flink onder leidt.
  • Hoe meer ik hem nodig heb, hoe meer hij zich van mij afzondert.
  • Na zoveel jaren lijken we niet meer bij elkaar te passen.

Hoe werkt relatietherapie?

Tijdens het eerste gesprek luister ik naar jullie vraag en sta ik met jullie stil bij jullie wensen en verwachten van de relatietherapie. Ik kijk ook graag hoe jullie samen zijn, hoe de spanningen die er tussen jullie gegroeid zijn tot uiting komen, hoe jullie met elkaar communiceren.
Daarbij is er niet één van jullie de schuldige of oorzaak van de moeilijkheden.

Het probleem ligt niet bij jou en evenmin bij je partner. Het probleem ligt wel in jullie interactie; in hoe jullie met elkaar omgaan. En dat kan gelukkig veranderen…

Werkt relatietherapie altijd?

Meestal begin je aan relatietherapie met de bedoeling om jullie relatie te verbeteren. Als jullie beiden de bereidheid hebben om aan de relatie te werken, dan is er al een goede start genomen. Dat wil trouwens niet zeggen dat jij en je partner beiden even sterk gemotiveerd zijn. Gelukkig is dit ook niet nodig.
Vaak wordt er wel te lang gewacht voordat koppels besluiten om voor relatietherapie te kiezen. Ervaring wijst uit dat, wanneer kleine ergernissen en misvattingen op tijd samen onderzocht worden, er grotere problemen voorkomen kunnen worden. Wacht dus niet te lang om hulp te zoeken!

Natuurlijk werkt relatietherapie niet altijd. Als samenblijven niet langer een optie blijkt, dan zal ik ook jullie scheidingsproces met de nodige zorg en aandacht behandelen. Uit elkaar gaan is namelijk veel meer dan een punt zetten achter de relatie en alleen doorgaan. Als je dat samen zorgvuldig doet, sluit je een periode van jullie/jouw leven op een waardige manier af.

Meer over de relatietherapeut: Over mij